Esoterie, spiritualiteit, verlichte meesters, Boeddha, Jezus, droomuitleggers, reiki, healing technieken, spirituele groepen en cursussen, religiestromingen, goeroes of leraren die je een techniek aanleren.


Al deze namen en begrippen komen voor in de vele esoterische- en spirituele boeken.
Deze boeken geven een aanzet om je mogelijkheden te gaan ontdekken en er achter te komen wat bij jouw ontdekkingsreis hoort. Maar alle esoterische- en spirituele boeken zijn door mensen geschreven vanuit hun passie of via gidsen en deze ontdekkingsreizen horen dan ook bij de personen die deze boeken schrijven of cursussen geven.
De reis die jij maakt lijkt soms samen op te gaan met een groep van spirituele of esoterische mensen. Zo zijn er zelfs esoterische woongemeenschappen gesticht.

In deze periode worden je vele mogelijkheden aangereikt en zul je in deze spirituele en esoterische stromingen gaan ontdekken “hé, ik kom in contact met een innerlijke stem of met ‘n beeld dat me iets laat zien”. En aangezien jij uniek bent zullen ook de innerlijke beelden alleen maar voor jou belangrijk zijn. Je kunt daardoor in verwarring raken omdat dit niet overeenkomt met alles wat je gelezen of gehoord hebt in spirituele- en esoterische boeken en kringen. Maar het verlangen is geboren om je meer naar je innerlijk te richten. De cursussen, de esoterische boeken en de spirituele groepen vervagen en het wordt lichter om je heen.

Hierdoor breekt er vroeg of laat een moment aan dat jouw weg zich afscheidt van de anderen om je heen en jij jouw persoonlijke reis gaat vervolgen.
En als je je afvraagt: “wat nu en hoe kan ik verder komen in mijn ontdekkingsreis?”. ,
ga er dan vanuit dat er mensen op je pad komen die je zullen helpen op deze reis.
Zij zijn de richtingaanwijzers en er wordt van jou gevraagd dat je je naar binnen keert om te leren luisteren naar wat jouw innerlijk je te vertellen heeft. Dit is de volgende stap op je persoonlijke bewustzijnsreis. Want welke weg je ook gaat, het doel van je reis is dat je gaat ontdekken dat de bron en de aarde niet los van elkaar kunnen bestaan, maar dat jij alleen vanuit jouw innerlijke bron je stappen kunt zetten. De impuls van de reis komt van binnenuit, vanuit je wezen.

 

Het Woord in de wind

Zoals de onzichtbare wind

ieder plekje op aarde moeiteloos vindt

en een beweging doet ontstaan

daar waar zij haar weg is gegaan,

zo beroert de wereld van de Geest een ieder van u,

die leeft in het moment, in het hier en nu.

Van deze Wind, zo licht van trilling, door niets te evenaren,

kunt u de aanraking alleen maar heel diep in uzelf ervaren.

 

Het Woord in deze Wind is zilver van kleur

en gaat rond op de aarde, klopt aan ieders deur.

Doch de mens in de veilige vesting van zijn huis,

laat het niet altijd binnen, geeft vaak een-niet-thuis.

Maar dit Woord dat eindeloos wordt doorverteld,

is en blijft aanwezig totdat de mens zich hiervoor openstelt.

Wanneer dan diepe wensen en verlangens worden herkend,

er ontluikende inzichten ontstaan,  nog zò onbekend

en nieuwe werelden worden ontdekt, heel diep van binnen,

ja, dan gaat de mens op pad, zijn zoektocht kan beginnen…

  


Onderdeel van www.passage-school.nl | Deze site is gemaakt met Webklik.nl